Σύνδεση

Έχουμε 18 επισκέπτες online

Άποψη

Προτιμώ έμφαση σε
 

Επισκόπηση

Ευρετήρια

Οι Συναντήσεις των Θέσεων Εκτύπωση
__________________________


Το περιοδικό Θέσεις κλείνει φέτος 36 χρόνια συνεχούς τριμηνιαίας έκδοσης. Σκεφτήκαμε ότι θα είναι χρήσιμο και ενδιαφέρον, οι δια ζώσης συναντήσεις μας με τους αναγνώστες και τους φίλους μας να μην είναι επετειακές, σε κάθε 5ετία, αλλά πιο συχνές, και ουσιαστικές. Έτσι εγκαινιάζουμε κύκλους συναντήσεων, αρχίζοντας αυτήν την Άνοιξη:

Σας καλούμε στο 1ο όροφο του βιβλιοπωλείου των εκδόσεων Γαβριηλίδη, Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι (60 μέτρα από το μετρό), τηλ. 210-3228839, στις ακόλουθες ημερομηνίες:


    Τετάρτη 9/5/18, 20.00: «Ψηφιοποίηση και σύγχρονος καπιταλισμός: Οι περιπτώσεις του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων». Εισηγητής Σπύρος Λαπατσιώρας

Στη συζήτηση θα αναλύσουμε τα κρυπτονομίσματα μέσω του παραδείγματος του bitcoin καθώς και την τεχνολογία μέσω της οποίας υλοποιούνται (blockchain) και θα εξετάσουμε το ρόλο τους και τη λειτουργία τους σε σχέση με τις μορφές οργάνωσης των σύγχρονων καπιταλιστικών σχέσεων εξουσίας.


    Τετάρτη 23/5/18, 20.00: «Θεωρίες για τη γέννηση του καπιταλισμού και η σημασία τους». Εισηγητής Γιάννης Μηλιός

Οι ριζικά διαφορετικές απαντήσεις που δίνονται στο ερώτημα «πότε και πώς γεννήθηκε ο καπιταλισμός», τόσο από μαρξιστές όσο και από μη μαρξιστές οικονομολόγους, ιστορικούς και άλλους κοινωνικούς επιστήμονες, υποδηλώνουν διαφορετικές απαντήσεις στο ερώτημα «τι είναι καπιταλισμός». Στη συζήτηση θα προσεγγίσουμε τον καπιταλισμό και τη γέννησή του δίνοντας έμφαση στη λειτουργία του ως κοινωνικό σύστημα.


    Τετάρτη 20/6/18, 20.00: «Μακεδονικό: κοινωνικές αντιθέσεις και εθνική συγκρότηση». Εισηγητής Τάσος Κωστόπουλος

Μετά από κάθε εισήγηση θα ακολουθεί ανοικτή συζήτηση.


Οι Συναντήσεις των Θέσεων θα επαναληφθούν το Φθινόπωρο, υλικό από όλες τις συναντήσεις μπορείτε να δείτε στον τομέα "Ανακοινώσεις".

 
< Προηγ.   Επόμ. >
Θέσεις, τριμηνιαία επιθεώρηση, 37ο έτος (1982-2019), εκδόσεις Νήσος, (Σαρρή 14, 10553, Αθήνα, τηλ-fax: 210-3250058)
Το περιεχόμενο διατίθεται ελεύθερα για μη εμπορικούς σκοπούς, υπό τον όρο της παραπομπής στην αρχική του πηγή